Maak kennis met Sybren

Zonnepanelen monteur

Van het kantoorleven als accountmanager, naar het buitenleven als monteur. Afgelopen oktober kwam Sybren binnen als zonnepanelen monteur, maar heeft hij zich ondertussen ook verbreed als elektromonteur. In dit artikel lees je meer over Sybren en zijn werk bij Atlas Power. 

“Werken bij Atlas Power is werken met je vrienden.”

Kun je iets meer vertellen over je functie?

“Yes. Als team heb je de ‘dak kant’ – de monteurs- en de ‘elektro kant’, waar je de meterkasten induikt en je bezig bent met de bekabeling. En ik kan beide. Ik ben begonnen als monteur, maar ik wilde na vier maanden graag mijn kennis verbreden. Ik heb toen intern een opleiding gevolgd en ben op die manier doorgegroeid tot elektricien. In principe zou ik dan ook een klus in m’n eentje kunnen doen, maar ik doe het liever met m’n team.

We gaan altijd met z’n drieën op pad, wat erg fijn werkt. Vaak begin ik dan met de elektriciteitswerkzaamheden en gaan de anderen het dak op om alles af te meten. Ik kijk hoe de AC kabel vanaf het dak naar de meterkast kan. Als de groep geplaatst is en de AC kabel op het dak ligt, dan help ik de rest van het team verder op het dak om alles af te ronden en aan te sluiten.

VAN ACCOUNTMANAGER NAAR ZONNEPANELEN MONTEUR

“Als je me een jaar geleden had verteld dat ik zonnepanelen monteur zou worden, had ik je voor gek verklaard. Ik had twee linkerhanden en was nooit bezig met techniek. Ik werkte als accountmanager en was eigenlijk alleen maar op kantoor te vinden. Na een kantoordag kwam ik altijd mega overprikkeld terug, tot het punt dat ik aan het einde van de dag zelfs geen normaal gesprek meer kon voeren. Ik was echt mentaal moe en besefte dat dit niet langer zo door kon gaan. Toen zag ik filmpjes van Max, een goede maat, voorbijkomen die lekker buiten in de zon aan het werk was voor Atlas Power. En ik dacht meteen: dit wil ik ook! Van het een kwam het ander en voor ik het wist, stond ik op het dak terwijl Max me aan het inwerken was.”

Sybren begint te lachen terwijl hij vertelt: “Ik herinner me nog goed toen ik voor het eerst op het dak stond. Ik had nooit last van hoogtevrees, maar ik klom echt met knikkende knieën die ladder op. Gelukkig wende het snel en heb ik er verder nooit meer last van gehad.”

WELK PROJECT IS JE BIJGEBLEVEN?

“Mmm, dat is een lastige vraag. We komen op zoveel plekken en werken aan zoveel projecten dat het lastig is om één klus te kiezen. Maar als ik dan moet kiezen, denk ik toch de veldopstelling van 70 panelen die we hebben gelegd. Dat was wel bijzonder en iets anders dan wat we normaal doen; panelen in woonwijken.“

WAT MAAKT WERKEN BIJ ATLAS POWER ZO LEUK?

Sybren antwoordt enthousiast: “Werken bij Atlas Power is werken met je vrienden. Iedereen kan goed met elkaar overweg en veel collega’s zien elkaar ook nog buiten werk. Nieuwe collega’s voelen zich daarom ook snel welkom in het team. Hierdoor is de sfeer erg informeel en totaal niet bureaucratisch.

Verder vind ik het heerlijk om buiten bezig te zijn. Natuurlijk is het minder fijn om in de regen en in de kou te werken, maar je werkt jezelf gelukkig wel warm. Ook kom je iedere dag op nieuwe plekken en heb je veel contact met de klant. “Je ziet dat je de klanten heel blij maakt met de panelen, wat veel voldoening geeft.”

Spreekt dit jou aan en wil je ook onderdeel zijn van Atlas Power? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures. Wie weet begin jij hier straks ook als zonnepanelen monteur.

Relevante vacatures

Ga jij stralen door het bedenken van content of het schrijven van blogs? We zoeken iemand met ervaring in het creëren van boeiende content voor verschillende kanalen.
Is techniek je passie en heb je een scherp oog voor kwaliteit? Dan zijn we bij Atlas Power op zoek naar jou!
Is techniek je passie en heb je een scherp oog voor kwaliteit? Dan zijn we bij Atlas Power op zoek naar jou!

Meer verhalen

Maak kennis met Vincent

Content Marketeer
“Het voelt hier als een kleine familie waar iedereen elkaar al heel lang kent.”
Vincent

Maak kennis met Nadine

Planning
“Ik zie mijn werkzaamheden als een ingewikkelde puzzel en dat is soms best een uitdaging, maar ook iets waar ik veel plezier uit haal.”

Solliciteer direct!

06 2168 1044