Maak kennis met: Rik

Anderhalf jaar geleden kwam Rik binnen bij Atlas Power als service monteur en hij heeft er geen moment spijt van gehad. Want, zoals hij zegt, is het de eerste baan waar hij met plezier naar toe gaat. In dit artikel lees je meer over Rik en wat zijn werk bij Atlas Power voor hem zo leuk maakt. 

Kun je iets meer vertellen over je functie?

“Als service monteur houd ik me vooral bezig met het oplossen van problemen met betrekking tot de zonnepanelen van klanten. Hier valt van alles onder, bijvoorbeeld storingen, connectieproblemen, kapotgebeten bekabeling, maar ook lekkages en gebroken dakpannen. Zoals ik al zei, van alles en nog wat dus! Dit maakt mijn werkdagen dan ook heel afwisselend. Elke installatie, probleem en dak is anders, dus elke dag en zelfs klus is anders. Mijn bus zit dan ook helemaal vol met spullen om voorbereid te zijn op elke situatie. Daarom noem ik mijn bus ook wel ‘een rijdend magazijn’.

Op een dag kom ik op zeven tot negen locaties. Dan duik ik eerst de meterkast in en werk ik me langzaam naar boven om het probleem te achterhalen. Ik ga ook niet weg tot ik het gefixt heb, want ik wil het wel goed doen natuurlijk. Gelukkig ga ik zelden weg bij een klant zonder dat het probleem is opgelost en kan ik het vaak zelf oplossen. Tenzij het een probleem op het dak is, dan heb ik de hulp van een collega nodig.”

Voor het eerst met plezier naar het werk

“Voordat ik bij Atlas Power kwam werken heb ik veel verschillende banen gehad. Maar ik had er nooit een waar ik écht met plezier naar toe ging. Nu wel. Zo was ik een tijdje kippenboer en runde ik een winkel met kippenproducten. Daarvoor ben ik ook nog tien jaar lang koerier geweest van stukgoed. Hier zijn mijn knieschijven me nog steeds dankbaar voor (dus niet). 

Maar ik was altijd al aan het klooien met zonnepanelen. Ik begon met omvormers en die handel groeide eigenlijk steeds meer. Zo erg dat ik het eigenlijk niet meer aankon in mijn eentje. Via kennissen kwam ik in contact met Nathan en kort daarna zat ik in mijn eigen Atlas Power bus onderweg naar mijn eerste klant. Ondertussen werk ik hier alweer anderhalf jaar en heb ik geen moment spijt gehad van mijn switch. Ook heb ik in deze tijd mijn keuringscertificaat gehaald. Dit houdt in dat ik nu zelf de installatietester kan bedienen. Hiermee kan ik testen of de panelen goed werken en of er geen kortsluiting is. Alle errors komen hier naar boven. Heel fijn dat dit kan en je hier de ruimte voor krijgt.”

Welk project is je bijgebleven?

“Een paar weken terug kreeg ik een servicemelding voor een huis in Nieuwegein. Toen ik daar aankwam, zag ik het probleem direct; onder de zonnepanelen zat een vogelnest. Inclusief duif. Die week was het hartstikke warm, en dan is een nest onder de panelen echt brandgevaarlijk. Dus het nest moest weg. Gelukkig vloog de duif vrij snel weg en zaten er nog geen jonkies in. 

Ik heb ook wel eens meegemaakt dat ik een kruipruimte door moest waar 20 centimeter water in stond. Toen heb ik mijn regenpak maar aangetrokken en de openingen bij de polsen en enkels dichtgemaakt met ducttape om zo toch nog droog te blijven. Dat was ook wel een bijzondere ervaring. Zo maak je van alles mee.”

Wat maakt werken bij Atlas Power zo leuk? 

Rik vertelt: “De vrijheid die je hier krijgt en dat er écht naar je geluisterd wordt. Alles kan en mag hier in overleg. Als ik bijvoorbeeld apparatuur nodig heb, is het nooit een probleem. Het enige wat ze hierop zeggen is: “Als jij denkt dat je het nodig hebt om je werk goed te doen, dan moet je het vooral halen”. Dat is toch relaxed? Ze laten je echt je gang gaan en er wordt niet over je schouder meegekeken. Dat maakt discipline wel belangrijk bij deze baan.

Verder heb ik twee kleine kinderen thuis en vind ik het natuurlijk ook fijn om tijd met hen door te brengen. Dus het feit dat ik de meeste dagen op tijd thuis ben, is ook een enorm pluspunt voor mij.” 

Klinkt dit interessant en zie jij jezelf ook wel werken bij Atlas Power als service monteur? Je vindt de vacature hier

Meer nieuws

Atlas Power Academy

Solliciteer direct!

06 2168 1044